Reddingsboot testen

Onze waterzakken zijn speciaal ontworpen en gefabriceerd voor een gelijkmatig verdeelde belasting in de reddingsboot te krijgen. De waterzakken zorgen voor eenvoudig transport, in vergelijking met vaste gewichten of traditionele zandzakken. Vooral in volledig gesloten reddingsboten, wat resulteert in minimale downtime voor het testen van apparatuur.

Reddingsboot davits worden getest op verschillende manieren, afhankelijk van de omstandigheden. Speciaal ontworpen zakken kunnen worden gebruikt voor hangende lasten op de davit te haken. De testbelasting wordt altijd gemeten met gecertificeerde meetcellen voor een nauwkeurigheid belasting. Ook een speciaal gefabriceerde testponton kan langs of op de kade gebracht worden en voor testdoeleinden gevuld worden en op afstand worden uitgevoerd.

Waterzakken

50 kg test zakken
Met behulp van onze speciale testopstelling en frames, kan er een nauwkeurig test gewicht bereikt worden, ruim binnen de vereiste nauwkeurigheid door de certificerende instanties. Meerdere zakken kunnen gelijktijdig gevuld worden door een regelverdeelstuk en de pompen. Het testen van ladders is ook mogelijk met dit soort zakken.

375 kg test zakken
Water zakken van 375 kg kunnen worden gevuld in de reddingsboot  vanop afstand. Deze water zakken kunnen worden gebruikt wanneer het liersysteem de reddingsboot niet kan herstellen onder volledig  belaste toestand. Na afloop van de test wordt het water uit de zakken vanop afstand voor de veiligheid te garanderen.