Geschiedenis van een Antwerps scheepsherstellingsbedrijf

In 1882, begon Leopold Longueville als een smid in Antwerpen en richtte Longueville op. In die tijd verleende het bedrijf ook scheepsreparatie diensten aan talrijke stuwadoors en aan de havengebonden transportbedrijven. Longueville was één van pioneers wat betreft het lassen. Dit zorgde voor een grote boost eind jaren dertig. Longueville begon op grote schaal mobiele lasteams mee te sturen naar alle belangrijke scheepsbouwers. Door de plotse naamsbekendheid bij grote scheepsreders begon Longueville ook allerlei herstellingen uit te voeren voor deze reders. De smid had een scheepsreparatie bedrijf opgebouwd.

longuevilleTot nu is het bedrijf altijd in de familie gebleven. Harry Longueville, actief in de scheepsreparatie sinds de vroege jaren tachtig, wou een completer pakket van scheepsreparaties aanbieden. Daarom richtte hij een duikafdeling op. Zo konden reders op Longueville rekenen voor al hun herstellingen ; een zeldzaam iets binnen de scheepsherstellingswereld. 

Onze jarenlange ervaring betekent een solide basis voor kwaliteitsvolle scheepsreparaties die voldoen aan de hoogste norm van het vakmanschap. Onze gemotiveerde en geschoolde arbeidskrachten zijn: snel, efficiënt, betrouwbaar en ze staan ​​klaar om u van dienst te zijn en dit voor 24 uur per dag – 7 dagen per week – 365 dagen per jaar.